Prečo navštíviť Grécko
17 apríla, 2022Grécko, ktoré pozostáva z polostrova s bohatou históriou a takmer 1400 ostrovmi, je jednou z najstarších a najobľúbenejších turistických destinácií na svete. So svetoznámou starodávnou architektúrou, chutným jedlom a dobrodružstvom, ktoré nájdete všade od drsného hornatého vnútrozemia až po azúrové pobrežie, nie je núdza o neuveriteľné cestovateľské zážitky.
Objavte tajné ostrovy
Ste presvedčení, že všetky grécke ostrovy sú plné turistov? No, zamyslite sa znova! S viac ako 6 000 ostrovmi a ostrovčekmi je jednoduchšie nájsť taký, ktorý zodpovedá vašim predstavám bez davov.
Nemusíte ísť ani ďaleko od hlavného mesta. Ostrov Agistri s olivovými hájmi, maličkými dedinami a prímorskými tavernami je svet vzdialený od Atén, ale len 50 minút trajektom. Ale pozor: na ktorýkoľvek skrytý grécky ostrov natrafíte, pomalé rytmy, opojné vône a nádherné počasie sú návykové a možno budete v pokušení zostať.
Hľadajte menej známe ruiny
V Grécku nie je núdza o ruiny. Potvrdila to dlhá a bohatá história krajiny. A zatiaľ čo návšteva Akropoly a Olympu je nevyhnutnosťou pre každého návštevníka, existuje množstvo menej známych archeologických lokalít, ktoré sú jednoducho pôsobivé a majú ďalší bonus v tom, že vás prinútia navštíviť časti krajiny, do ktorých sa dostane len veľmi málo turistov. pozri
Napríklad na pobreží Epiru nájdete dobre zachované pozostatky starovekého Kassope, ktoré sa nachádza na prírodnom balkóne s nádherným výhľadom na Iónske more a ostrov Lefkáda
Vynikajúce jedlo
Svieža, ľahká a výdatná, ich kuchyňa je zladená s obyvateľmi a krajinou. Každé sústo je oslavou darov, ktoré príroda udelila na súši aj na mori.
Grécke jedlo je tiež spoločenské. Či už je to mezze z olív a dipov, alebo Mamma’s own gemista, (pečené jedlo z paradajok, papriky alebo baklažánov plnených ryžou, olivovým olejom, bylinkami a zeleninou, ktoré má každá rodina) Každý región ponúka svoju špecialitu a bolo by od vás ľahostajné ich všetky nevyskúšať. Výdatný hubový koláč z horského terénu Epirus je chutný a nabitý energiou na deň strávený turistikou a pozorovaním divokej zveri.